Seperator

Verkoop

 

Hoe uw woning te verkopen in 7 stappen?

 

Prijs bepalen.

Het is belangrijk om een reële vraagprijs te vragen om uw woning zo snel mogelijk en voor de beste prijs te verkopen. Een te hoge vraagprijs leidt tot weinig of geen belangstelling en een te lage vraagprijs kan ten koste van de opbrengst.
De vraagprijs wordt onder andere bepaald door de ligging, onderhoud van de woning en door de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

 

Woning verkoop klaar maken.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk, maak uw woning verkoop klaar! U kunt hierbij denken aan:

- Repareren
- Opruimen
- Schoonmaken

 

Opstellen publiciteitsplan

Door internet is het vaak niet nodig om nog te adverteren in lokale en regionale bladen. De woning wordt geplaatst op diverse sites zoals onze eigen site www.kramerbv.net en diverse woningsites zoals funda.nl, jaap.nl, huislijn.nl en pararius.nl. Ook wordt de woning gepresenteerd via social media zoals facebook, instagram, youtube enz.

Met de juiste presentatieproducten plaatsen wij de woning op de divers platforms. Denk hierbij aan professionele fotografie, video van de woning, 360 graden foto’s en plattegronden.

 

Bezichtigingen

Tijdens de bezichtigingen worden bezoekers rondgeleid door de woning en worden ze voorzien van alle informatie over de woning en over relevante informatie zoals eventuele gebreken en/of eventuele lasten, beperkingen, erfdienstbaarheden enz.

 

Onderhandelingen

Er komt een bod binnen. Wat nu?

Er zijn 3 mogelijkheden:

1. Afwijzen.
U gaat niet akkoord met het bod en ziet ook geen mogelijkheid om eruit te komen, bijvoorbeeld het bod wijkt te veel af van de vraagprijs.

2. Tegenbod.
U ziet de mogelijkheid om er met de koper uit te komen over bijvoorbeeld de prijs, overdrachtsdatum of spullen die kunnen worden overgenomen. U bent nu in onderhandeling. Tijdens de onderhandeling mag u doorgaan met bezichtigingen. U weet immers niet of u eruit gaat komen. 

3.
 Accepteren.
U gaat akkoord met het bod en eventuele voorwaarden van de koper.

Als verkoper mag u ten alle tijden de biedingsprocedure veranderen. U kunt bijvoorbeeld besluiten om een inschrijvingsprocedure te starten. Bij deze procedure hebben alle bieders een eerlijke kans om een bod uit te brengen.

Voordat u de procedure veranderd moet u wel als verkoper eventuele gedane toezeggingen of afspraken nakomen.

U bent als verkoper niet verplicht om de woning te verkopen aan de hoogste bieder. Belangrijke voorwaarden kunnen ook zijn de ontbindende voorwaarden, overige voorwaarden en overdrachtsdatum.

U hebt overeenstemming wanneer u en de koper het eens zijn over de prijs, overdrachtsdatum, eventuele ontbindende – en/of overige voorwaarden en eventuele afspraken over de roerende zaken.

 

Opstellen en ondertekenen koopovereenkomst

In deze overeenkomst worden alle gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd.

Zodra de koper een door beide partijen getekend exemplaar ontvangt, gaat de wettelijke bedenktijd van 3 dagen in. In deze 3 dagen mag koper de koop ontbinden zonder dat hij daar een reden voor moet opgeven. Na deze 3 dagen is de koop definitief rond, tenzij er nog ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.

U als verkoper heeft u geen bedenktijd en zit u na het tekenen van de koopovereenkomst “vast” aan de verkoop van uw woning.

 

Transport

De getekende koopovereenkomst gaat naar de notaris. Zodra de notaris deze heeft ontvangen, stelt hij een datum en tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering.

Een aantal dagen voor de levering ontvangt u van de notaris een concept van de leveringsakte.

Op de overdrachtsdatum wordt de koper officieel eigenaar.

De overdracht begint meestal met een laatste inspectieronde door de woning. Er wordt gekeken of de woning wordt geleverd zoals afgesproken en worden de meterstanden genoteerd. Om misverstanden te voorkomen wordt er een inspectierapport opgesteld welke wordt getekend door koper en verkoper.

 

.

  1.  

Inloggen

Inloggen op mijn Kramer Makelaardij. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?